Лляний мішок для зберігання хліба

24.08.2019

Лляний мішок для зберігання хліба

Цей мішок буде зберігати свіжість та цінні властивості Вашого хліба

Хліб є основою нашого харчування. В ньому багато вітамінів і мікроелементів, але якщо він із житнього борошна і грубого помелу. В необробленому зерні багато амінокислот, клітковини, заліза, вітамін групи А, В, Е. Хліб на заквасці корисніший, ніж той що на дріжджах. 

ЯК КРАЩЕ ЗБЕРІГАТИ ХЛІБ

Звичайно найсмачніший хліб - свіжий. І якщо є можливість купувати щодня і не зберігати, це дасть можливість насолоджуватись запашним і пухким хлібом. Якщо ж такої можливості немає, то перед зберіганням, його слід  охолодити на 3 години. За це час хліб остаточно дозріває. Охолодженний хліб найкраще ріжеться. Охолодити бажано на решітці аби він не покрився конденсатом.

Свіжий хліб має в собі вологу, але з часом волога випаровується і хліб стає черствим. Для збереження вологості він має бути щільно закритий, попередньо охолонути.  

  • покласти хліб у каструлю і закрити кришкою
  • відрізати хліб посередині, а не з краю, з'єднати дві половинки
  • покласти в холодильник
  • краще всього купувати хліб на 1-2 дні
  • житній хліб зберігається набагато довше, ніж білий пшеничний

ЧОМУ ХЛІБ ПЛІСНЯВІЄ

На думку фахівців хліб не повинен пліснявіти і псуватися взагалі. Частіше виною всьому стає неякісна сировина для випічки: низького сорту борошно, картопляне пюре та ін. домішки. Також зараження хліба часто відбувається вже на виробництві, виною стають люди, повітря де зберігався псований хліб.

ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНИЙ ЗАПЛІСНЯВІЛИЙ ХЛІБ

  1. Ризик розвитку таких захворювань як гастрит, виразка
  2. Негативно впливає на імунну систему
  3. Розлад травневих органів
  4. Накопичується в організмі у вигляді різних інфекцій грибкового типу


   пліснявий хліб до вживання не придатний

ЛЛЯНИЙ МІШОК ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ ХЛІБУ

З давніх часів наші предки свіжий хліб загортали в лляний рушник чи клали в лляний мішок. Так хліб довго зберігав свіжість. Сьогодні, коли тема екології стала нагальною, все частіше стали зберігати хліб таким способом. Які переваги зберігання хліба в лляному мішку?

     Всі крихти, що залишились після хлібу легко струсит                                                                                                                                                              

      Лляна тканина міцна і тому довго буде зберігатися

      Льон дозволяє продуктам «дихати», що перешкоджає утворенню цвілі

      Антибактеріальні властивості лляних мішків сприяє довгому зберіганню хліба

Рубрики блога

YWI0N